Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-06@13:06:42 GMT

ویژگی بارز برنامه «ثریا» جرات است

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۳۷۴۹۹

ویژگی بارز برنامه «ثریا» جرات است

به گزارش جام جم، در ابتدای این مراسم حسین قرایی مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیما ضمن تقدیر از عوامل این برنامه گفت: نام برنامه «ثریا» یک نام عمیق و خلاقانه است. اگر بیننده برنامه «ثریا» باشید خواهید دید که این برنامه همانند نامش یک برنامه با عمق نگاهی بالا و خلاقانه است. ویژگی بارز برنامه «ثریا» جرات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جرات رفتن به سمت تازگی و نوع جدید برنامه‌سازی و جرات بیان حرف حق این برنامه را نسبت به دیگر برنامه‌های سازمان شاخص کرده است. برنامه ثریا طی ده سال گذشته در راه انقلاب و بیانات رهبری گام برداشته و اکنون هم با توجه با بیانات مقام معظم رهبری که درباره جهاد تبیین که فرمودند می‌تواند یکی از برنامه‌ها پیشرو در این امر باشد. به عنوان یکی از علاقه‌مندان به برنامه ثریا از دوستان و عوامل این برنامه می‌خواهم که این برنامه را همچنان پر جرات و خلاقانه ادامه دهند.

در ادامه این نشست محسن مقصودی تهیه‌کننده و مجری برنامه ثریا درباره چگونگی شکل‌گیری این برنامه گفت: برنامه ثریا ده‌ساله شد و اسفند ماه سال ۹۰ بود که این برنامه با شعار دیده‌بانی پیشرفت‌های ایران ساخته شد. این‌که تاکنون چقدر در به عمل رساندن این شعار موفق بوده‌ایم را مردم و مخاطبان باید قضاوت کنند.

وی ادامه داد: تمام بچه‌هایی که این ده سال با برنامه ثریا همکاری داشتند به صورت جهادی، مخلصانه و گمنام کار کرده‌اند وما در این برنامه تمام سعی خود را به کار گرفتیم تا پیگیر مطالبات مردم باشیم. سعی کردیم به مسؤولی باج ندهیم و شان رسانه ملی را حفظ کنیم، از سنگ‌اندازی‌ها نترسیم و زبان مردم باشیم. ما رسانه انقلاب بودن را به همه چیز ترجیح دادیم، چون‌ شان مردم ایران عزیز خیلی بیش از این است و امیدوارم مردم طی این سال‌ها از ما راضی بوده باشند.

رویکرد «ثریا» به دولت‌ها بستگی ندارد

مقصودی با اشاره به مطالبه‌گری این برنامه از دولت‌ها تشریح کرد: طی این ده سال تولید برنامه «ثریا» تاکنون سه رئیس جمهور آمده و رفته‌اند. اما رویکرد این برنامه با تغییر دولت‌ها تغییر نکرده و همچنان مطالبه‌گری هدف اصلی این برنامه بوده است. ما در این برنامه هرجا که باید از پیشرفت‌ها گفته می‌شد گفته‌ایم و هر گاه هم مشکلاتی وجود داشته است بدون نگاه سیاسی به دولت‌ها مطالبه کرده‌ایم. سعه صدر مسؤولان دولتی خوب نیست و امیدوارم در دولت جدید این رویکرد را با برنامه‌هایی چون ثریا متفاوت باشد.

وی اظهار کرد: در دولت گذشته و به دلیل فشارهایی که به سازمان صدا و سیما و شبکه یک وارد شد برنامه ثریا یکسال به صورت ضبط شده روی آنتن رفت، در چندین مقطع برنامه متوقف شد اما تولید برنامه ثریا و پخش مستندها ادامه داشته است. در اینجا از تمام مدیرانی که طی این سال‌ها از ثریا حمایت کردند تشکر می‌کنم. ثریا در بحث برجام، نظام سلامت و خیلی از موضوعات دیگر به صورت یک برنامه مطالبه‌گر ورود کرد و به همین دلیل در آن مقطع به شدت تحت فشار بود. مقصودی با اشاره به فشارهای بیرون از سازمان صدا و سیما برای تعطیلی این برنامه گفت: در اوایل شروع برنامه «ثریا» مستندی درباره تعطیلی شرکت نساجی مازندران پخش شده بود که رئیس جمهور وقت به آن اعتراض کرده بود. در این مستند به‌عدم دریافت حقوق کارگران این شرکت اشاره شده بود. رئیس جمهور (احمدی‌نژاد) در آن دوران روی گلایه مردم خیلی حساس بود. در اوایل فکر نمی‌کردیم وقتی صریح سراغ کاستی‌ها برویم با چنین واکنش‌هایی روبه‌رو خواهیم شد.

سنگین‌ترین فشارها از طرف دولت قبلی به «ثریا» وارد شد

وی ادامه داد: در دولت گذشته هرهفته باید پاسخگو بودیم که چرا به کاستی‌ها پرداختیم و سنگین‌ترین فشارها از طرف دولت قبلی به برنامه «ثریا» وارد شد. مستند «شطرنج با گرگ‌ها» که به موضوعات برجام پرداخته بود به مذاق دوستان دولت خوش نیامده و ما را به شدت تحت فشار قرار داده بودند. در دولت احمدی نژاد هم فشارهایی برای تعطیلی یا توقف این برنامه وجود داشت اما در دولت روحانی این فشارها بیش از اندازه بود تا جایی که ما را از پژوهشگاهی که در آن حضور داشتیم بیرون کردند و چندماهی جایی برای تولید برنامه نداشتیم. اما این تعطیلی‌های اجباری برای ما برکت‌های زیادی داشت و همانگونه که انقلاب اسلامی با عنایت خدا پیشرفت کرد، ماهم پیشرفت کردیم. تمام بچه‌های ما گمنام کار می‌کنند و ما در برنامه «ثریا» تیتراژ نداریم.

وی افزود: دهه دوم برنامه ثریا آغاز دوباره‌ای برای ما خواهد بود و با بحثی که رهبر درباره جهاد تبیین فرمودند راه تازه‌ای برای ما باز شده است. امروز بحث‌های خوبی در ۱۶۲ با مردم برای ما پیش آمد و اگر بتوانیم ۳ماه یکبار مستقیم با مردم صحبت کنیم قطعا در ادامه برای ما دستاوردهای خوبی خواهد داشت. برنامه ثریا تمام سعی خود را کرده است تا در مقابل این فاصله طبقاتی به وجود آمده بایستد و قانون‌ها و سیاست‌هایی که باعث تبعیض می‌شوند را بررسی کند. حضرت آقا هم فرمودند که از لحاظ عدالت اجتماعی در انقلاب اسلامی جا مانده‌ایم و عقب هستیم. ما همیشه سعی کردیم در بحران‌ها همراه مردم باشیم و از سیل‌ها، زلزله‌ها و حوادث طبیعی مستندهایی ساخته شد و در دوران بحران‌های پیش آمده به دنبال پاسخگویی از مسؤولان مربوط بودیم. درباره موضوعات دفاعی و دستاوردهای نظامی هم مستندهای خوب و جامعی در برنامه «ثریا» ساخته شده است. در حوزه برون مرزی هم چندین برنامه به کشورهای همسایه و محور مقاومت پرداختیم که خیلی مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.

مقصودی در پایان صحبت‌های خود بیان کرد: رسانه‌های دیده‌بان باید مستقل باشند و در بدنه دولت‌ها ورود نکنند. ما پیشنهادهای زیادی در دولت‌های مختلف داشتیم اما هیچگاه از مطالبه‌گری دست نکشیدیم. عوامل برنامه ثریا هیچگاه از آنتن زنده تلویزیون سوء‌استفاده نکرده و ما فقط پلی بین مردم و مسؤولان هستیم. آقای پیمان جبلی دردوره حضور در معاونت برون‌مرزی رسانه ملی، نگاهی متفاوت و حمایت‌گر به برنامه ثریا داشت و برای عوامل برنامه قوت قلب بود. امیدوارم در دوره ریاست آقای جبلی در سازمان صدا و سیما رویکرد مطالبه‌گری و عدالتخواهی بیشتر شود.

یک تلاش انقلابی

محسن حاج‌کرمی، مجری طرح و جانشین تهیه‌کننده برنامه ثریا در ادامه این نشست گفت: تاکنون حدود ۴۸۰ برنامه و مستند در ثریا روی آنتن شبکه یک سیما رفته است. در حوزه‌های مختلف مستند‌هایی ساخته شده و سعی کردیم در کنار اشاره به مشکلات موجود به دستاوردهای انقلاب اسلامی هم پرداخته شود. برنامه «ثریا» نتیجه یک تلاش جمعی و انقلابی است. هدف برنامه «ثریا» این‌ بوده که بتوان یک مبحث سخت را به زبان رسانه که مخاطب هم آن را درک کند بیان کرد.

داود مبصری مدیر تیم پژوهش و مستندسازبرنامه ثریا هم به وجه تمایز برنامه ثریا با دیگر برنامه‌ها گفت: صراحت در گفتار و پرداخت تخصصی به موضوعات وجه تمایز برنامه «ثریا» با دیگر برنامه‌هاست. برای هر برنامه پژوهش‌های زیادی انجام و صورت می‌گیرد تا صحبتی که مطرح می‌شود کارشناسی شده باشند. منافع مردم و منافع ملی برای ما در برنامه ثریا از اهمیت زیادی برخوردار است و در هیچ برنامه‌ای حق مردم و منافع ملی را به فشارهای بیرونی یا اخبار دروغ ترجیح ندادیم.

داریوش چیوایی مجری دوم و پژوهشگر برنامه «ثریا» در پایان این نشست اظهار داشت: «ثریا» یک برنامه مساله‌محور است و ما از این فرصت استفاده کردیم تا در این برنامه به مسائلی اشاره شود که باری از دوش مردم برداشته شود و از مشکلات آنها کاسته شود. کپرنشین‌های سیستان و جنوب تا زاعه‌نشین‌های اطراف تهران مخاطبان برنامه «ثریا» هستند و ما برای رسیدن صدای آنها به مسؤولان تلاش می‌کنیم. نگاه ما در برنامه ثریا نگاه به تامین منافع ملی است. دولت‌ها برای ما تفاوتی ندارند و این‌که بتوانند در راه خدمت به مردم حرکت کنند برای ما جای مسرت و خوشحالی است.

احمدرضا معراجی/رسانه روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: برنامه ثریا حسین قرایی رسانه ملی محسن مقصودی سازمان صدا و سیما برنامه ثریا مطالبه گری برنامه ها ساخته شد دولت ها برای ما ده سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۷۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژگی‌های منحصربه‌فرد مردم اصفهان در دفاع مقدس استثناء است

ایسنا/اصفهان یک پژوهشگر دفاع مقدس با بیان اینکه ویژگی‌های منحصربه‌فرد مردم اصفهان در دفاع مقدس استثناء است، گفت: اگرچه دشمن تغییراتی را با جنگ شناختی و جنگ‌نرم ایجاد کرده است، اما امروزهم در همه برنامه‌ها و مراسم دینی و مذهبی، نام اصفهان در صدر است و مردم اصفهان همچنان رنگ و سبقه دینی خود را حفظ کرده‌اند.

اصفهان در طول تاریخ کشور همچون نگینی در پهنه ایران درخشش داشته و این تلألو را در همه عرصه‌ها حفظ کرده است، دفاع مقدس یکی از عرصه‌هایی است‌ که‌ بسانِ هنر، صنعت و تاریخ، اصفهان در آن سرآمد است و تقدیم ۲۴ هزار شهید برای حفظ ایران عزیز گواه ارزشمند و عظیمی بر این مدعاست.

محسن نصری، نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه ما بعد از پیروزی انقلاب مقطعی داریم که با عنوان «جنگ ماقبل جنگ» شناخته می‌شود، اظهار کرد: در این مقطع گروهک‌های مختلف در ۴ گوشۀ کشور یعنی کردستان، گنبد و ترکمن صحرا، سیستان بلوچستان و خوزستان با عناوین مختلفی مثل خلق کُرد، خلق ترکمن، خلق بلوچ و خلق عرب با تحریک دشمنان سربرآورده و درگیری‌ها و بحران‌هایی را ایجاد می‌کردند تا با ناامن کردن کشور مانع از استقرار نظام جمهوری اسلامی شوند.

او ادامه داد: از سوی دیگر، آغاز تهاجم بعثی‌ها به کشور ما ۸ اسفند ۵۷ یعنی دو هفته پس از پیروزی انقلاب با حمله به منطقه سیرین در غرب کشور مرز شهرستان بانه و عراق اتفاق افتاد، تا ۳۱ شهریور ۵۹ بیش از ۷۰۰ مورد حمله به ۱۴۰۰ کیلومتر مرز ایران و عراق انجام شد و سرانجام شهریور ۵۹ جنگ سراسری آغاز می‌شود. در دوران جنگ مانند قبل از جنگ که کشور هم‌زمان درگیر بحران‌های داخلی و حملات خارجی بود، مجموعه سپاه و بسیج اصفهان نقش اساسی ایفا می‌کنند. با پیروزی انقلاب اسلامی کمیته دفاع شهری در خیابان کمال اسماعیل اصفهان در محل ساواک قبلی و با حضور افرادی مثل مرحوم پرورش، حجت‌الاسلام سالک و آقای رحیم صفوی و ... تشکیل می‌شود و بعد از آن ابتدای سال ۵۸ این مکان به سپاه اصفهان تبدیل می‌شود.

نصری اضافه کرد: اولین نیروهایی که برای مقابله با اشرار و تشکیل سپاه به منطقه سیستان و بلوچستان می‌روند شهید کفعمی و شهید مهندس ولی‌الله نیکبخت از اصفهان هستند، یا در کردستان  و آزادسازی شهر پاوه نیروهای اصفهان از اولین افراد بودند که برای مقابله با بحران خلق کرد و آزادسازی شهر پاوه با محوریت شهید چمران شرکت داشتند که تعدادی از نیروهای اصفهانی هم در همان زمان به شهادت رسیدند، پس از آن در جریان آزادسازی شهر سنندج در اردیبهشت ۵۹ سه مجموعه ایفای نقش دارند، نیروهای سپاه اصفهان به فرماندهی آقای رحیم صفوی، نیروهای گردان دو سپاه تهران به فرماندهی احمد اسلیمی که اهل اصفهان است و نیروهای ارتش به فرماندهی شهید صیاد شیرازی که او هم در اصفهان خدمت می‌کرد.

او ادامه داد: درواقع به نوعی فرماندهی سه ضلع آزادسازی سنندج با نیروهای اصفهانی بود و به همین دلیل هم بود که شهدای اصفهان در غرب کشور و کردستان، بیش از شهدای خودِ استان کردستان است در جریان خلق عرب و درگیری‌های خوزستان هم نیروهای اصفهان حضور داشتند، و در بحران گنبد و ترکمن صحرا هم دربهمن ۵۸ از سپاه اصفهان شهید خرازی و نیروهای اصفهان اعزام می‌شوند. درواقع در این دوران سخت کشور، سپاه و بسیج اصفهان نقش محوری هم در فرماندهی و هم در مبارزات میدانی داشت.

این استاد دانشگاه با اشاره به آغاز جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور ۵۹ گفت: بعد از شروع جنگ، بازهم نیروهای بسیج و سپاه اصفهان اولین نیروهایی بودند که برای مقابله با حملات بعثی‌ها اعزام می‌شوند، سردار حجازی که سه پیش در سوریه به شهادت رسیدند و در زمان شهادت جانشین نیروی قدس سپاه پاسداران بودند، در مصاحبه‌ای که با ایشان داشتم روایت کردند که روز بعد از آغاز جنگ همراه با شهید مسجدیان به دیدار حجت‌الاسلام سالک رفتیم که فرمانده سپاه اصفهان بودند، و با پیکانی که از سپاه گرفتیم برای فراهم کردن مقدمات حضور رزمندگان اصفهانی در جنوب کشور به سمت اهواز حرکت کردیم.

رتبه اول شهدای جنگ تحمیلی از آنِ اصفهان است

نصری افزود: در پی آن گروه‌های مختلفی به سمت اهواز می‌آیند و در نهایت با هدایت سردار رحیم صفوی در منطقه دارخوین که نام روستایی بین اهواز و آبادان بود جلوی بعثی‌ها را می‌گیرند. شهید خرازی که در کردستان فرمانده گردان ضربت بودند و در آزادسازی سنندج نقش محوری داشتند مهر ۵۹ از کردستان به اهواز می‌آیند و خط پدافندی با نام خط شیر را تشکیل می‌دهند. در واقع هسته اولیه تشکیل لشکر امام حسین(ع) از سپاه اصفهان در دارخوین با حضور شهید خرازی، شهید محمدرضا زاهدی و... شکل می‌گیرد.

او اضافه کرد: اصفهانی‌ها در دفاع مقدس ویژگی‌های شاخص و منحصر به فردی دارند که در کشور استثناء است، اول آنکه ۲۴ هزار شهید استان اصفهان، نسبت به جمعیت، رتبه اول را در شهدای جنگ تحمیلی به اصفهان داده است، ویژگی دیگر آن است نیروها و فرماندهان اصفهانی نه تنها در یگان‌های اصفهانی مثل لشکر امام حسین(ع) و لشگر ۸ نجف اشرف حضور داشتند، بلکه در استان‌های دیگرهم نقش فرماندهی داشته‌اند، برای مثال فرمانده لشکر ۲۵ کربلا از شمال کشور، سردار مرتضی قربانی بود که از نیروهای اصفهان هستند، فرماندهی تیپ قمر بنی هاشم از استان چهارمحال و بختیاری بر عهده سردار کریم نصر بود و بعد از آن سردار زاهدی فرماندهی را بر عهده داشتند،  در واقع نیروهای اصفهان در لشکرها و یگان‌های مختلف هم در سطح فرماندهی و هم در سطح رزمندگان نقش محوری و حضور پررنگ داشتند.

این پژوهشگر دفاع مقدس با اشاره به نقش پررنگ و محوری اصفهان در جریان انقلاب و دفاع مقدس، بیان کرد: اولین  اعتراضات مردمی و اولین حکومت نظامی در زمان پهلوی در اصفهان اتفاق افتاد و بعد از آن در جریان انقلاب و دفاع مقدس، مردم اصفهان همواره سرآمد بوده‌اند و این امر از یک سه‌گانه در اصفهان ناشی می‌شود؛ اصفهان را شهر گنبدهای فیروزه‌ای می‌خوانند، گنبد محل عبادت است و بیش از ۹۰ درصد شهدای ما نیز در جریان انقلاب و دفاع مقدس افراد فعال در همین مساجد بوده‌اند، این گنبدهای فیروزه‌ای در طی تاریخ به پرچم‌های مشکی عزاداری امام حسین(ع) تبدیل شد. مراسم عزاداری اهل بیت از ویژگی شاخص اصفهان است که در ایام مختلف سال در مساجد حسینیه‌ها و منازل برگزار می‌شود.

نصری اضافه کرد: حضور پررنگِ عبادت در مساجد و عزاداری اهل‌بیت در زندگی مردم، تربیت این نیروهای ارزشمند برای کشور و انقلاب و این شهدای بزرگ را رقم زد که از نظر توانمندی و نقش ویژه در دفاع مقدس بی‌نظیر هستند، در واقع نقش بی‌بدیل اصفهان به دینداری و ولایتمداری مردم این دیار بازمی‌گردد که خود را در انقلاب و دفاع مقدس به خوبی نشان داد.

او تصریح کرد: اگرچه ما در سطح کشور و اصفهان تغییر و تحولات فرهنگی را شاهد هستیم و دشمن تغییراتی را با جنگ شناختی و جنگ‌نرم ایجاد کرده، اما امروز هم در همه برنامه‌ها و مراسم دینی و مذهبی مثل مراسم اربعین، عزاداری های محرم و اعتکاف‌ها نام اصفهان در صدر است، در واقع مردم اصفهان همچنان رنگ و سبقه دینی خود را حفظ کرده‌اند اگرچه باید در زمینه‌های فرهنگی، شناختی و اقناعی برای نسل جوان فعالیت‌های بیشتری انجام دهیم‌.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بگومگوی ثریا قاسمی با صادق قطب‌زاده
  • کالابرگ فجرانه سوم تا ۲۱ اردیبهشت ادامه دارد
  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • عکس| واکنش مجری ثریا به حرف‌های عجیب مجری ایران اینترنشنال
  • آقای رئیسی! به‌قول حسین‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست /۳۴ ماه از عمر دولت تان گذشته و شما هنوز دارید می گویید: باید فلان شود و نباید بهمان شود!
  • جبلی: مسعود اسکویی مصداق بارز نشاط و سرزندگی بود
  • ویژگی‌های منحصربه‌فرد مردم اصفهان در دفاع مقدس استثناء است
  • ویژگی‌های یک نماینده شایسته در مجلس چیست؟
  • خبر مهم وزارت رفاه درباره ادامه طرح کالابرگ / جزئیات برنامه دولت برای تداوم طرح فجرانه
  • مجازات واتس‌اپ برای کاربران خاطی!